Кој е вистинскиот инвестициски пристап при вложување во стартапи 

Инспирирано од Entrepreneur Asia Pacific, an international franchise of Entrepreneur Media Само затоа што можете да инвестирате одредена сума во стартапи не значи дека треба да одите на all-in. „Сумата што треба да се инвестира во стартап не треба да биде поголема од онаа што…

Зошто да инвестираме во стартапи ?

Инспирирано од Entrepreneur Asia Pacific, an international franchise of Entrepreneur Media Audrey Hepburn рекла „да се засади градина, значи да се верува во утрешниот ден“. Истото важи и за инвестирањето во стартапи. На многу начини, желбата да се биде дел од едно стартап патување –…

Запознајте ги победниците од Longest pitch marathon

Продолжуваме со успешните приказни на нашите победници на Longest pitch marathon. Во овој блог пост ве запознаваме со Алиџан Али кој заедно со својот тим Clony  добија инвестиција од 25.000 евра. За Алиџан може да се каже дека е еден од ретките млади луѓе кои…

Запознавање на победниците на Longest pitch marathon

Ако сметате дека имате одлична бизнис идеја, веќе сте во предност во однос на вашата конкуренција. Најуспешните претприемачи се оние кои цврсто веруваат во својата идеја од самиот старт, единствено потпирајќи се на своите знаења и вештини.  Димитар Чуковски е уште еден млад и проактивен…

Запознавање на победниците на Longest pitch marathon

Да се биде претприемач, значи да се биде креативен,упорен  и  подготвен да се превземе ризик  а воедно никогаш твоите стравови да не те ограничуваат да го оствариш она што го посакуваш. Доказ за поседување на сите овие карактеристики се и Clapsify  млад тим на таленти…

Запознавање на победниците на Longest pitch marathon

Колку млади луѓе не сонувале да бидат успешни и да ги постигнат повеќето од своите цели на млада возраст? И колку возрасни погледнале наназад прашувајќи се зошто одреден настан не се случил поинаку, или зошто донесов погрешна одлука за ова или она? Па, не грижете…

Запознавање на победниците на Longest pitch marathon

Дали има шанси во Македонија за просперитет секој млад човек кој својата иднина ја гледа тука, наместо надвор од неа? Секако дека да. Единственото нешто кое треба да го направат е да ги искористат отворените можности кои им се нудат. Еден таков настан на кој…

Приказната на Нелкоски Органик Фуд

Решивме секој петок да раскажуваме по една успешна претприемничка приказна од Македонија која ќе те мотивира и посака убав викенд. Прва е онаа на Бошко Нелкоски, кој со својата компанија ,,НЕЛКОСКИ ОРГАНИК ФУД” успеа да формализира огромно семејно искуство во одгледување на органски лешници. Прашањата…

Пасивно богатење- Мит или вистина?

Можеби си човек кој ја обожава својата професија, но сепак ги разбира и финансиските ограничувања наметнати од концептот плата. Или можеби едноставно си загрижен од отварањето на сопствен бизнис и жртвите кои со себе истиот ги носи. Но, и за тебе имаме решение. Пасивно богатење!…