Како после два неуспешни обиди ДОМИО дојде до инвестиција?

Да не се успее два пати и да се проба по трет пат е вистинска храброст. Токму поради тоа, одлучив да ја споделам приказната на ДОМИО и храбрите Хадисен и Бранко кои иако два пати беа одбиени од Фондот за Иновации и Технолошки Развој (ФИТР)…

Трансформирање во криза и добивање на инвестиција од 25.000 €

2020- Година на трансформација и прифаќање Последната година беше година која го стави на тест секој аспект од нашето живеење. Пријателствата, браковите, врските, вклучително и бизнисите беа ставени пред прашањето ,,Колку сме флексибилни и спремни да се менуваме”? Воедно, кризава ни посочи уште еден поважен…

Како Марио успеа да добие 30.000 евра од ФИТР со помош на Нетворкер

Фондот за иновации и технолошки развој (ФИТР) апсолутно може да се каже дека успева да ги ,,раздвижи“ претприемничките потенцијали во Македонија. Еден директен доказ е Марио Томов, кој пред нешто помалку од година дена закажа состанок во Нетворкер со цел аплицирање во ФИТР со својата…

ФИТР совети од „паталци“, а не „гаталци“

На нашиот вебинар „Како до финансии за твојата идеја од ФИТР“ кој го одржавме минатата недела во кратка временска рамка сакавме да споделиме многу нешта за оние кои беа спремни да слушаат. Среќни сме и горди на бизнис заедницата поради фактот што потоа нè контактираа…