Што ќе научам на Академијата? Недела 5

Недела 5 во Академијата за развој на продукти ќе те научи како да ја истестираш твојата идеја и да добиеш релевантен фидбек за неа. Сето ова ќе ти помогне да го запознаеш твојот таргет пазар и да ја пласираш најдобрата верзија од твојата идеја која…

Што ќе научам на Академијата? Недела 4

Недела 4 при Академијата за развој на продукти ќе те научи како да подготвиш квалитетен прототип од твојата идеја кој ќе изгледа реално. Целта е да имаш алатка со која ќе ја тестираш својата идеја на потенцијални клиенти уште пред да започнеш со реализација на…

Што ќе научам на Академијата? Недела 3

Недела 3 во Академијата за развој на продукти има за цел да те научи како да подготвиш цврст план за твоето идеално решението и начинот на кој потоа ќе го прототипираш и тестираш на потенцијални корисници. Што добиваш со Hot-Spotting? Hot-Spotting е техника при одбирање…

Што ќе научам на Академијата? Недела 2

Недела 2 во Академијата за развој на продукти ќе те научи како да спроведеш подобри бреинсторминг сесии поразлични од традиционалното бреинстормирање и како сите предлози да ги комбинираш во едно победничко решение кое ќе го ставиш на хартија. Која е целта на истражувањето? Во Недела…

Биди дел од првата Академија за претприемачи

Ти треба структуриран процес за реализација на бизнис идејата која долго ја зборуваш, или едноставно сакаш промена во твојата кариера? – Тогаш научи ја Design Sprint методологијата со која Google ги развива своите продукти и ги решава сите интерни препреки. Што е официјалната Design Sprint…

Докажи колку вреди твојата идеја со прототип

Наместо да трошиме недели, месеци, па дури и години за да развиеме еден прототип, ние креираме прототип за еден ден. 🚀 Како во еден ден? Сега ќе се прашате дали е возможно да се креира вистински прототип за еден ден? Да бидеме искрени – не…

Сликите зборуваат погласно од зборовите 🎬 – претстави ја идејата визуелно

🎯Малку историја Сторибордот потекнува и е вообичаена практика во филмската индустрија. Накратко, Дизни му дал признание на аниматорот Веб Смит за создавање на идејата за цртање сцени на одделни листови хартија и нивно прикачување на огласна табла за да раскаже приказна во низа, создавајќи ја…

Времеплов на методологија која прави бум во светот

Дизајн Спринтот е процес кој може да се каже дека е детето на Design Thinking и SCRUM методологиите. Овој процес во развојот и разработката на идеите трга од самиот крај и оди кон нивниот почетокот. Токму на истиот начин го раскажуваме и времепловот на Дизајн…

Како после два неуспешни обиди ДОМИО дојде до инвестиција?

Да не се успее два пати и да се проба по трет пат е вистинска храброст. Токму поради тоа, одлучив да ја споделам приказната на ДОМИО и храбрите Хадисен и Бранко кои иако два пати беа одбиени од Фондот за Иновации и Технолошки Развој (ФИТР)…

Трансформирање во криза и добивање на инвестиција од 25.000 €

2020- Година на трансформација и прифаќање Последната година беше година која го стави на тест секој аспект од нашето живеење. Пријателствата, браковите, врските, вклучително и бизнисите беа ставени пред прашањето ,,Колку сме флексибилни и спремни да се менуваме”? Воедно, кризава ни посочи уште еден поважен…