Како успехот на Airbnb се должи на Спринтот?

Секој помлад човек ја има користено светската Airbnb или барем слушнал за неа. Главни „виновници“ за оваа идеја да стане реалност се FirstMark Capital од Њујорк кои веруваа и први инвестираа во Airbnb. Голем дел од успешноста на оваа компанија се должи токму на развивањето…

Кој тип на Спринт е идеален зa твојот бизнис?

Кога имаш идеја постојат процеси со кои може да решиш комплексни бизнис предизвици преку прибирање на податоци, изнаоѓање идеално решение, негово прототипирање и тестирање на реална таргет група. Брз начин за да се направи сето ова е Спринтот. Крајнот резултат е потврда или негација на…

Не е доволно да се биде само одличен во работата

Да бидеш единствено добар во она што го работиш, не е доволно за да успееш. Ако се натпреваруваш на пазарот базирано на квалитетот на твоите производи и услуги ќе изгубиш, затоа што ќе бидеш на работ на егзистенција секојпат кога нов конкурент ќе се појави…

Научи од неуспехот во стилот на Google, Amazon и Microsoft

Никој не е совршен Иновативностa на производот е предност поради која големите корпорации остануваат конкурентни на пазар кој брзо се менува. Се чини дека големите брендови ги знааат сите правилни чекори и акции. Вистината е дека не секогаш се успешни кога се обидуваат да воведат…

Те делат 8 минути од вистинската идеја

Во оваа статија сакаме да покажеме една техника која што ја користиме сите во тимот на Нетворкер. Кога велиме сите, мислиме од дизајнери преку маркетери до финансиски аналитичари. Станува збор за Crazy 8s, eдна од многуте методи инкорпорирани во Спринтот која е клучна за отстранување…

Како NETWORKER ми помогна во наоѓањето на инвеститор?

Студија на случај раскажана од основачот на SPOT- Нетворкер Спринтот го направи бизнисот атрактивен за инвестирање, проектирајќи финансии поткрепени со факти и pitch deck на ниво на Facebook.

Дали Спринт е најдобар метод за тестирање на твојата идеја?

Често пати имаме мал милион идеи кои не сме сигурни дали одговараат на потребите на пазарот. Сите би обожавале доколку барем за една од тие идеи имаме добра гаранција дека ќе има големи шанси да успее. Токму Спринтот е најдобар начин за валидација и одлична…

Зошто твојата идеја да ја тестираш само со 5 корисници?

Доколку барем еднаш во животот си помислил/а на некоја идеја и си посакал/а да ја претвориш во бизнис, сигурни сме дека следната помисла била дали ќе ти успее. Решение на тоа е да ја тестираш со 5 корисници и да ги решиш своите дилеми. Пет…

ФИТР совети од „паталци“, а не „гаталци“

На нашиот вебинар „Како до финансии за твојата идеја од ФИТР“ кој го одржавме минатата недела во кратка временска рамка сакавме да споделиме многу нешта за оние кои беа спремни да слушаат. Среќни сме и горди на бизнис заедницата поради фактот што потоа нè контактираа…