Приказната на Теди Пејоски и Enzyme

Затоа овој петок повторно ве запознаваме со млад и успешен претприемач кој својата креативност ја преточил во одлична бизнис идеја која денес брои голем број на корисници. Во продолжение на нашиот блог пост разговараме со Теди Пејоски сопственик на платформата Enzyme – платформа која е…

Како до одлична бизнис идеја?

Имаш заштеда и сакаш да инвестираш? Сакаш да ги зголемиш своите месечни приходи? Постојат повеќе начини меѓу кои е и можноста да започнеш бизнис! Потребно е само 24 часа да отвориш нов бизнис. Но, тука е  најтешкиот момент… ја бараш идејата која ќе го промени…

Како интровертноста и претприемништвото можат да одат рака под рака

Бидејќи екстровертноста и генералниот поглед на претприемништвото имаат многу заеднички карактеристики, природно е да се мисли дека едното е еднакво на другото. Интровертите долго време се сметаа за добри, вредни извршители, но за просечни лидери. Сепак, имаме вести за вас… тоа не мора да е…

Те делат 8 минути од вистинската идеја

Во оваа статија сакаме да покажеме една техника која што ја користиме сите во тимот на Нетворкер. Кога велиме сите, мислиме од дизајнери преку маркетери до финансиски аналитичари. Станува збор за Crazy 8s, eдна од многуте методи инкорпорирани во Спринтот која е клучна за отстранување…

ФИТР совети од „паталци“, а не „гаталци“

На нашиот вебинар „Како до финансии за твојата идеја од ФИТР“ кој го одржавме минатата недела во кратка временска рамка сакавме да споделиме многу нешта за оние кои беа спремни да слушаат. Среќни сме и горди на бизнис заедницата поради фактот што потоа нè контактираа…

5 Стартапи кои биле основани во рецесија

Зошто сега е вистинскиот момент за започнување на бизнис како и вообичаено? Не е тајна дека започнувањето бизнис е тешко. Правејќи го тоа за време на рецесија има дополнителни пречки помеѓу вас и успехот. За многу претприемачи оваа нестабилност на пазарот била совршен изговор за…

Зошто менторирањето е добро за бизнисот?

Стапката на преживување на новите бизниси е разбирливо застрашувачка за претприемачите. Новите истражувања покажуваат дека кога ќе додадеш бизнис ментор во почетната фаза од раст на бизнисот, бројките драстично се менуваат. Според последните истражувања дури 70% од новите бизниси опстојуваат повеќе од 5 години доколку…

Како до експанзија на бизнисот?

Сите успешни стартувања на мали бизнис порано или подоцна се соочуваат со прашањето како да се справат со проширување и раст на бизнисот. Експанзијата е фаза која е оптоварена со можности и опасности. Во секој случај тоа се предизвици кои треба да се прифатат, но…